Mini elmalı turta (tarifte un ölçüsü kalır)

Elmalı Turta Malzemeler (puanlı un alan tarif)

  • 3 Elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı ceviz

hamur için

  • 100 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Bir su bardağı nişasta (100 gr).
  • 2,5 su bardağı un (250 gr)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya

Mini Elmalı Turta Nasıl Yapılır (Tam Un Alan Tarif)

yemebaskı tarifi

  1. 2 rendelenmiş elma.
  2. Üzerine biraz limon koyun. 2 yemek kaşığı şeker, 1 çay bardağı ceviz ve 1 çay kaşığı tarçını ekleyip elmalar suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Tüm malzemeler oda sıcaklığında yoğrularak ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edilir.
  4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça ayrılarak buzluğa atılır.
  5. Büyük parça iki yağlı tabaka arasına hafifçe püskürtülerek açılır. Şekil kalıba veya çay bardağına kesilebilir. İşlem hamur bitene kadar devam eder.
  6. Ortasına elmalı dolgu yerleştirilir.
  7. Buzluktan çıkardığınız hamur üzerine rendelenir.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin ve hafifçe kızarmasını sağlayın.
  9. Üzerine pudra şekeri eleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

Fotoğraflı Mini Elmalı Turta (un ölçüsünü tok tutan tarif) tarifi

  • a
  • tatlı tarifi
  • Bir elma:
  • mini
  • ölçülen
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • Bunun için
  • değiştirilmiş)
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Kek
  • tutmak
  • Bir
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Sağlıklı Susam Parmakları

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın