Misafirlerinizin hayran kaldığından emin olun! Mersin tarzı tarifi



Kisir, Türk mutfağının en popüler ve sağlıklı atıştırmalıktır. Özellikle Ege mutfağının ayrı bir yeri olduğu için. Sadece bir ikram olarak değil, aynı zamanda bir aperatif olarak da yenir. Genelde köfte ve zeytinyağı için bulgurla hazırlanan içli köftenin yapılışı bölgeden bölgeye değişiklik göstermektedir. Vereceğimiz tarif, kısırlığın belki de en güzel şekillerinden biridir.

Kurak, diğer kurak tariflerinden farklı olarak Mersin usulü yoğurma ile yapılır. Taze soğanın yanı sıra kuru soğan da eklenir. Genellikle göğüs etini süslemek için eklenen domatesler bu sefer küp şeklinde oluyor. Ancak oldukça lezzetli ve lezzetli bir tariftir. Üstelik su vermeyin! Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız!

Dersler

  • 2,5 su bardağı köfteli bulgur
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 1 salatalık
  • 4 yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 limon
  • 1/2 su bardağı nar ekşisi
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • acı biber

yapılışı

Öncelikle bulguru geniş bir kaba aktarın. Üzerini örtecek kadar kaynar su ekleyin. Biraz tuz serpip kapağını kapatın. Suyunu çeken bulguru karıştırarak havalandırın.

Doğranmış soğanı hazır bulgura ekleyin. Domates salçası, küp küp doğranmış domates, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Bulgur tazeliğini kaybettiğinde ince kıyılmış maydanoz, yeşil soğan, salatalık, sıvı yağ, nar taneleri ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın.

Göğüs eti servise hazır. Afiyet olsun şimdi…

Yorum yapın