Mısırın tarifi var mı diye sormayın. Yazın en sevdiğim yanlarından biri, ne zaman pazardan alışveriş yapsam, eve gelip mısır pişirsem, yurt dışında satılanların tadına bakmadan edemiyorum. Bu nedenle pişmiş mısır için bir reçetedir.
Mısırımızın yurtdışında satılanlara benzer olmasını istiyorsanız.
Üretme:
Mısırınızı (sapları, kulakları, yaprakları) temizlemeleri için toplamalarına izin verin.
Mısırımızı düdüklü tencereme koyalım biraz mısır alır.
Mısırların üzerine bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve 1 su bardağı süt ve mısırın üzerini örtecek kadar kaynar su ekleyin ve 30-40 dakika pişirin. Sonunda mısırınız sarı, siyah değil, yumuşak ve lezzetli yemeye hazır olacak.
Not: Pişirirken suya tuz eklemeyin yoksa mısırınız sertleşir.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]