mısır tempurası

Mısır tempura tarifi malzemeleri

  • 2-3 haşlanmış mısır
  • 1/2 (yarım) su bardağı normal soda
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2.5 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

yağda kızartmak;

  • Sebze yağı

Sosu hazırlamak için:

  • 2 yemek kaşığı soğuk su (buzdolabından)
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 4-5 taze fesleğen yaprağı
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • bir tutam tuz

Mısır tempura tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Önce sosumuzu yapalım. Tüm sos malzemelerini derin bir kaba alıp blenderdan geçirelim ve bir kenarda bekletelim.
  2. Haşlanmış mısır tanelerini ayırın veya 200 gram konserve mısır kullanın.
  3. Mısır tanelerini diğer malzemelerle iyice karıştırın.
  4. Tavadaki kızgın yağın içine bir kaşık mısır bulamacı koyun ve altın rengi alana kadar iki tarafını kızartın ve fazla yağını çekmesi için kızartılanları kağıt havlu üzerine alın.
  5. Kızaran mısırları servis tabağına alıp üzerine sosu döküp sıcak servis yapıyoruz. Keyifle 🌷🌷.

Mısır tempura tarifi

  • tatlı tarifi
  • şeker mısır
  • Mısır tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • tempura
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

kuru közlenmiş biber

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın