Mısır unu hamur işleri

Mısır unlu börek tarifi malzemeleri

  • 150 gram yumuşak tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (sarısı üzeri için ayrılmış)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

içeri;

  • Dilediğiniz havanda kullanabilirsiniz, ben yağlı peynirli kraker kullandım.

Mısır unu böreği tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Yumuşayan tereyağı ve sıvı yağ yoğurma kabına alınır.
  2. Yumurtaları ekleyin ve birini sarısından ayırın.
  3. Yoğurt, tuz, kabartma tozu ve mısır ununu ekleyip karıştırın.
  4. Unu azar azar ve düzgün bir şekilde ekleyerek yoğurun.
  5. Elinize yapışmayan kolay şekil alan bir kıvama gelince mandalina büyüklüğünde eşit toplar yapın.
  6. Bezenin içine peynir veya dilediğiniz harcı koyup yuvarlak şekil verin.
  7. Yağlı kağıt üzerine aralıklarla dizin.
  8. Üzerine biraz yağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülür.
  9. Bıçakla tek uzunlamasına çizikler yapılır.
  10. Üzerine susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.
  11. Muhteşem renkli hamur işlerinizi, kesiklerden lezzetli çatlaklar görünümü ile sıcak olarak servis edin. Keyfini çıkarın 😇.

Resimli mısır unu böreği tarifi

  • börek tarifi
  • şeker mısır
  • kek tarifleri
  • Boğaca
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Tanınmış
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Pizza (2 büyük fırın tepsisi)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın