Mısır Unu Tarifi (Lezzet Ağzınızda Olacak)

Tavaya peynir ve dereotu ekleyelim.

İç veya dış mekan çamuru ile de dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Uygun bir kaba sıvı yağı, yoğurdu, tereyağlı yumurtaları, tuzu alıp iyice karıştıralım.

Mısır ununu döküp karıştırdıktan sonra kabartma tozunu azar azar un dökelim.

Herkesin malzemeleri farklı olduğu için ölçülü olarak un ekleyin!

Unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.

Mandalina parçalarını alıp elimizle saralım.

Üstüne bastırarak açalım ve ortasına bir kat kaşar peyniri koyup ucuna katılarak açılmaması için kapatalım.

Telin üzerine ayırdığımız yumurta sarısını böreğin kenarı alta gelecek şekilde fırın kabına koyalım.

İsterseniz çöreklerin üzerine susam serpebilirsiniz.

Ben peynir kalıbıyla şekillendirdim.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri alt üst olacak şekilde üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın