mısırlı kek tarifi



Tadına doyamayacağınız farklı bir lezzet ve harika bir pasta ile Atom Kek. Özellikle sıcak yaz günlerinde doyumsuz bir lezzettir. Gelecek misafirlerimize rahatlıkla sunabileceğimiz mükemmel bir lezzettir. İstediğimiz zaman pratik bir şekilde yapıp afiyetle yiyebiliriz.

Öncelikle derin bir kaba krem ​​şantiyi koyalım ve bir bardak sütü çırpmaya başlayalım. İyice karıştırıp buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra krem ​​şanti içerisine bebe bisküvilerini kırıp ekleyelim.

Ardından cevizleri irice dövün ve damla çikolataları ekleyin. Muzları küçük küpler halinde kesin ve karışımın içine koyun. Daha sonra derin bir kaseye folyoyu yayın. Bitmiş kekimizin tabanı için bir su bardağı süt şekeri hazırlayalım ve bir kısmı ile iyice ıslatalım.

Pastayı ıslattıktan sonra düz bir tabağa bırakın. İçine hazırladığımız krem ​​şanti karışımını koyup yayalım. Kalan süt ile kekin üzerini ıslattıktan sonra krem ​​şanti ile pastanın üzerini kaplayalım. Üzerini saralım ve bir gece buzdolabında bekletelim. Daha sonra buzdolabından çıkaralım ve üzerine hazırladığımız çikolata sosu serpelim. Keki dilimleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun.

MALZEMELER

1 adet Hazır kek
1 kutu krem ​​şanti
1 paket bebek bisküvisi
1 paket çikolata sosu
SEVIS
çikolata parçaları
muz
düz

Yorum yapın