misvak kebap



Misvak kebabı tarifi için gerekli malzemeler;

  • 4 uzun patlıcan
  • Sebze yağı
  • diş çekme

Köfte malzemeleri.

  • 500 gram kıyılmış et
  • 1 orta boy soğan, rendelenmiş
  • 1 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı kuru ekmek kırıntısı
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • 2 çay kaşığı tuz

sos malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 diş sarımsak, rendelenmiş
  • 1 çay kaşığı tuz

bileşenler yukarı;

  • çeri domatesler
  • yeşil biber

Kürdan ve kebap tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı ve ufalanmış kuru ekmeği bir karıştırma kabına alıp güzelce yoğurmaya başlayalım.
  • Üzerine kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyelim. İçine sarımsakları rendeleyip yoğurmaya devam edelim.
  • Ceviz büyüklüğünde parça alıp rulo yapalım. Avuç içlerimize hafifçe bastırarak ince bir şekil verelim. Bunu paramız bitene kadar yapalım.
  • Daha sonra streçleyip dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  • Ardından patlıcanı güzelce yıkayıp kurulayalım. Yavaşça uzunlamasına kesin.
  • Tavaya yağımızı ekleyip orta ateşte patlıcanların önünü arkasını kızartalım.
  • Kızaran patlıcanın yağını çekmesi için bir tabağa peçete koyarak kızarmış patlıcanı koyun.
  • Dinlendirdiğimiz köfteleri 2-3 dakika kadar kızartalım.
  • Kızarttığımız köftelerden birini patlıcanın ucuna koyup rulo yapalım.
  • Kiraz domatesleri ortadan ikiye keselim. Biberi ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkaralım ve 3 parçaya bölelim.
  • Bir adet çeri domates ve bir adet biberi alıp ortasından kürdanla patlıcanın üzerine yerleştirelim.
  • Orta boy bir fırın tepsisine veya bor camına yerleştirin.
  • Bir kaseye salça, su, rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Hazırladığımız sosu kebabın üzerine dökelim.
  • 200 derecede önceden ısıttığımız fırında 25-30 dakika pişirelim.
  • servise hazır Herkese afiyet olsun!

Yorum yapın