Misvak kebabı tarifi için gerekli malzemeler;
- 4 uzun patlıcan
- Sebze yağı
- diş çekme
Köfte malzemeleri.
- 500 gram kıyılmış et
- 1 orta boy soğan, rendelenmiş
- 1 yumurta
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı kuru ekmek kırıntısı
- 4 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kara biber
- 2 çay kaşığı tuz
sos malzemeleri
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 diş sarımsak, rendelenmiş
- 1 çay kaşığı tuz
bileşenler yukarı;
- çeri domatesler
- yeşil biber
Kürdan ve kebap tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı ve ufalanmış kuru ekmeği bir karıştırma kabına alıp güzelce yoğurmaya başlayalım.
- Üzerine kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyelim. İçine sarımsakları rendeleyip yoğurmaya devam edelim.
- Ceviz büyüklüğünde parça alıp rulo yapalım. Avuç içlerimize hafifçe bastırarak ince bir şekil verelim. Bunu paramız bitene kadar yapalım.
- Daha sonra streçleyip dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
- Ardından patlıcanı güzelce yıkayıp kurulayalım. Yavaşça uzunlamasına kesin.
- Tavaya yağımızı ekleyip orta ateşte patlıcanların önünü arkasını kızartalım.
- Kızaran patlıcanın yağını çekmesi için bir tabağa peçete koyarak kızarmış patlıcanı koyun.
- Dinlendirdiğimiz köfteleri 2-3 dakika kadar kızartalım.
- Kızarttığımız köftelerden birini patlıcanın ucuna koyup rulo yapalım.
- Kiraz domatesleri ortadan ikiye keselim. Biberi ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkaralım ve 3 parçaya bölelim.
- Bir adet çeri domates ve bir adet biberi alıp ortasından kürdanla patlıcanın üzerine yerleştirelim.
- Orta boy bir fırın tepsisine veya bor camına yerleştirin.
- Bir kaseye salça, su, rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyin ve iyice karıştırın.
- Hazırladığımız sosu kebabın üzerine dökelim.
- 200 derecede önceden ısıttığımız fırında 25-30 dakika pişirelim.
- servise hazır Herkese afiyet olsun!