Mohallabi Revani

Revani Muhallebi Tarifi için Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kase yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı irmik

şerbet

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

muhallebi için

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

yukarı;

  • Hindistan cevizi
Muhallebi tarifi ile Rivani nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım, şekeri ve suyu tencereye alıp karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  2. Limon suyunu ekleyin, 5 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
  3. Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  4. Üzerine yoğurt ve yağı dökün ve tekrar çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. İrmik ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın.
  5. Yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  6. Kekimiz pişerken pudingi yapalım.
  7. Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  8. Kaynayınca üzerine tereyağı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alın.
  9. Pişen keki fırından alıp tatlı sıcakken üzerine ılık şerbeti döküyoruz.
  10. Şurup çekilince servis tabağını kalıba koyun ve ters çevirin.
  11. Hazırladığınız pudingi ters çevirdiğimiz kekin üzerine dökün.
  12. Son olarak hindistan cevizi serpin.
  13. En az 2 saat dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Not: Bu tatlıya tatlı sıcakken şerbeti ekleyin ve afiyetle yiyin.

muhallebi ile Rivani tarifi

“Muhalleli Rivani” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın