Revani Muhallebi Tarifi için Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 kase yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 poşet kabartma tozu
- 1.5 su bardağı irmik
şerbet
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
muhallebi için
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
yukarı;
- Hindistan cevizi
Muhallebi tarifi ile Rivani nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım, şekeri ve suyu tencereye alıp karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- Limon suyunu ekleyin, 5 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
- Üzerine yoğurt ve yağı dökün ve tekrar çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. İrmik ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Kekimiz pişerken pudingi yapalım.
- Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynayınca üzerine tereyağı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alın.
- Pişen keki fırından alıp tatlı sıcakken üzerine ılık şerbeti döküyoruz.
- Şurup çekilince servis tabağını kalıba koyun ve ters çevirin.
- Hazırladığınız pudingi ters çevirdiğimiz kekin üzerine dökün.
- Son olarak hindistan cevizi serpin.
- En az 2 saat dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Not: Bu tatlıya tatlı sıcakken şerbeti ekleyin ve afiyetle yiyin.
muhallebi ile Rivani tarifi
“Muhalleli Rivani” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]