Mole Pie Tarifi – Favori Tariflerim

Köstebek Böreği Tarifi, Paylaş Köstebek Böreği Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar sizlerle en güzel kek tariflerini paylaşıyorum.

Öncelikle bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Zeytinyağı ve sütü ekleyin, tekrar karıştırın, kakao ve unu ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çırpın.

Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip son kez çırpalım ve yuvarlak yağlanmış tavama dökelim.

Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirelim.

Krem şanti ve sütü bir kapta koyulaşana kadar çırpın, buzdolabına koyun.

Kek pişmeye hazır olana kadar buzdolabında saklanmalıdır.

Fırında pişen keki alıp soğumaya bırakalım, bir su bardağı su ile kekin üzerine daireler kesip sağ tepsiye yerleştirelim, bu işleme kek bitene kadar devam edelim.

Bu tariften 12 köstebek kek çıkıyor. Kalan kek kırıntılarını rondodan geçirerek toz haline getirelim ve geniş bir kaseye dökelim.

Krem şantiyi buzdolabından alıp üzerine beyaz hindistan cevizi ve sütlü çikolata damlalarını ekleyip güzelce karıştıralım, kremamız hazır.

Süt ile yaptığımız kekleri bir kaşık yardımıyla ıslatalım her birinin üzerine kremadan yayalım muz dilimlerini dizip birer kaşık kremadan koyup muz dilimlerini kapatalım.

Spatula yardımıyla kekimizi alıp üzerine kek kırıntıları serpelim ve servis tabağına alalım.

Tüm kekimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.

Beyaz çikolata sosuyla süsleyelim ve son olarak çilekleri koyalım.

2 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın.

Buzdolabında 3 gün saklayabilirsiniz, mayalandığında kıvamı daha iyi oluyor.

Köstebek kek tarifim hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın