mor lahana turşusu

Mor lahana tarifi malzemeleri

  • Bir kilo mor lahana
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı normal tuz
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Yarım limon dilimi
  • 4 5 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı sirke

Mor Lahana Turşusu Tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Lahanayı ince ince doğrayıp lavaboya atalım. Tuz, limon tuzu, kaya tuzu, sirke, sarımsak ve limon dilimlerini ekleyip güzelce karıştıralım, ara sıra karıştırarak 3-4 saat bekletelim.
  2. Sulandıktan sonra kepçeyle alıp lahana suyunu hepsine eşit şekilde paylaştıralım.
  3. Boş kafalarını musluk suyu ile doldurup kapağını sıkıca kapatalım ve 3-4 gün dinlendirelim sonra yenebilir.

Resimlerle mor lahana lahana turşusu tarifi

  • börek tarifi
  • lahana
  • Moore
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Ekşi
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Et sarma ile kara lahana

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın