Muffin Kalıbı Börek Tarifi için,
Nefis bir muffin kalıbında yumuşacık muffinleri denemeye ne dersiniz, çok lezzetli ve kullanışlı işte tarifi 👇
Sütü ve suyu ısıtalım (sıcak olamaz, soğukta ılıktan biraz daha sıcak) içine maya ve şekeri karıştıralım.
O halde sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve unu da ekleyip yumuşak bir hamur haline getirelim (unu kontrollü bir şekilde ekleyelim ki hamur çok sert, kulak gibi yumuşak olsun) ve üzeri kapalı olarak bir saat mayalanmaya bırakalım. .
Gül şeklindeki kalıbımıza bir fırça yardımı ile biraz sıvı yağ sürün ve üzerine biraz yumurta sarısı sürün (pürüzsüz olması için).
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine peynir koyalım, uçlarını birleştirip elimizle saralım ve son kısım orada olacak şekilde kalıba koyalım.
Ben hiç hint yağı sürmedim ama siz sadece çiçek şeklinde olana az miktarda yağ sürüp yumurtanın sarısını çiçek şeklinin çıktığı yere koyabilirsiniz.
İç çamurunu koyduğumuz hamuru diğer kalıplara koyalım.
Her şeyi aynı şekilde yapalım ve bir saat daha kontrol edelim, üzerine yumurta sarısını sürüp 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. 👌
Not: Kalan kurabiyeleri bir poşette saklayın. Akşam yaptım, hava soğuyunca poşete koyup sabah pamuk gibi yemeye hazır hale getirdim. 😋
Yemek yemek ister ☕☕
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]