Muffin kalıbında elmalı turta

Muffin kalıbında elmalı turta için malzemeler

iç harç için

  • 3 elma
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • isteğe bağlı fındık

hamur için

  • 125 gram margarin
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • yarım bardak süt
  • 1 paket vanilya
  • Yarım kutu kabartma tozu
  • Eşit derecede doğru

Muffin kalıbında elmalı turta tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Öncelikle hamur için oda sıcaklığındaki margarini koyuyoruz. Daha sonra hamurun tüm malzemelerini yumuşak margarinle karıştırıp pürüzsüz ama ele yapışmayan bir hale getiriyoruz.
  2. Hamuru hazırladıktan sonra dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Bu arada 3 elmayı rendeleyin ve tavaya koyun. 4 yemek kaşığı toz şeker ekleyin ve suyu çekene kadar soteleyin.
  4. Kavurma işlemini tamamladıktan sonra tarçını ekleyip karıştırın. Dilerseniz buraya ceviz parçaları da ekleyebilirsiniz. Genellikle 1 çay kaşığı öğütülmüş ceviz ekliyorum.
  5. Daha sonra muffin kalıbımızı yağlayıp hamurlarımızdan bezeler yapıyoruz. Çatal yardımıyla bu tabakların dibine birkaç delik açıyoruz. Bu, alt tabanın fazla dışarı taşmaması için yapılır.
  6. Kaseleri çok kalın yapmamaya dikkat edelim. Muffin şablonunuz yoksa normal bir şablon da oluşturabilirsiniz.
  7. Kapları hazırladıktan sonra iç harcı ekleyin ve hamur şeritlerini üstünü kapatacak şekilde kesin ve şekillendirin.
  8. 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz. Kontrollü pişirmeye özen gösterin çünkü her fırının pişirme süresi farklıdır. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraflı muffin kalıbında elmalı turta tarifi

  • börek tarifi
  • Bir elma:
  • hamur tarifleri
  • şablonda
  • Turta
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Kek
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

Lezzetli ayva tatlısı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın