10 dak.
Hazırlama Süresi
Kahvaltı asla atlanmaması gereken günün en önemli öğünü ve her hali, her şekliyle yumurta bu öğünün vazgeçilmezlerinin başında geliyor. Bugün sizlerle hem midenize, hem de gözlerinize hitap edecek, kahvaltı sofranızı görsel şölene dönüştürecek muffin kalıbında yumurta tarifi paylaşacağım. Güne muffin kalıbında hazırlayacağınız bu nefis ve şık yumurtalar ile başlamak gerçekten çok keyifli, mutlaka denemenizi öneririm.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 5 adet yumurta
- Kaşar, lor veya tercih ettiğiniz peynir çeşitleri
- Domates, dere otu, maydanoz, haşlanmış mısır taneleri vb.
- Salam, pastırma, sucuk vb.
- Tuz, Karabiber ve pul biber ve kekik gibi tercih ettiğiniz baharatlar
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (opsiyonel)
- Yarım çay bardağı süt
- Kalıbı yağlamak için sıvı yağ
Muffin Kalıbında Yumurta Tarifi Yapımı
1. Muffin kalıbını sıvı yağ ile güzelce yağlayın.
2. Kullanacağınız malzemelerden doğranması gerekenleri doğramak ile işe başlayın. Domates kullanacaksanız isterseniz biraz soteleyebilirsiniz. Ya da çiğ olarak da kullanabilirsiniz. Tercih sizin. Karışımları hazırlarken damak zevkinize göre özgürce hazırlayın. Ben domates, kaşar peyniri ve salam kullanarak bir karışım hazırladım. Bir karışımda da domates yerine haşlanmış tatlı mısır kullandım ve yine kaşar peyniri ve salam ilave ettim. Ayrıca lor peynir ve dereotu ile de farklı bir karışım hazırladım. Evinizdeki malzemelerden arzunuza göre karışımlar hazırlayın. Avokado, taze kekik veya nane yaprakları ve daha ne isterseniz kullanabilirsiniz. Karışımları yine zevkinize göre katacağınız baharatlar ile lezzetlendirin ve yağladığınız kalıplara yerleştirin.
3. Yumurtaları bir kaba kırın ve içine süt ve kabartma tozunu ilave edip, güzelce çırpın.
4. Ardından çırptığınız yumurtaları muffin kalıplarına dökün. Yalnız hafif kabaracaklarını göz önünde bulundurarak boşluk bırakmayı unutmayın.
5. Son olarak 180 derecede önceden ısıttığınız fırında üzerleri renk alıp kızarana dek yaklaşık 10 – 15 dakika pişirin.
6. Fırından aldığınız yumurtaları 1-2 dakika beklettikten sonra, kalıbın kenarlarına yapışan kısımlarını bir bıçak yardımıyla ayırın ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]