muhallebi sakızı

Sakızlı Muhallebi Tarifi Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket krema
  • 1 paket (80 gram) beyaz çikolata
  • 2 çay kaşığı sakız

yukarı;

  • 2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış kiraz
  • 1 bardak su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Sakızlı muhallebi tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Muhallebi için süt, şeker, un ve nişasta uygun bir kaba alınır ve karıştırılır.
  2. Sürekli karıştırarak pişirilir ve kaynamaya başlayınca ocaktan alınır.
  3. 2 çay kaşığı sakız ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  4. Ardından krema ve beyaz çikolatayı ekleyip mikserle 5 dakika çırpın.
  5. Servis edeceğiniz kupları paylaşalım. Vişne sosu için kupların ağzında birer santim boşluk bırakalım.
  6. Yarım saat buzdolabında soğumaya bırakın.
  7. Muhallebi soğurken vişne sosunu hazırlayalım.
  8. Tencereye suyu, nişastayı ve şekeri alıp karıştıralım, vişneleri ilave edip ara sıra karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  9. Ocaktan alıp ılıtalım ılındıktan sonra muhallebinin üzerine paylaştıralım.
  10. 1-2 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
  11. Dilediğiniz gibi dekore edebilirsiniz.
  12. Resimdeki gibi bir tatlı için bu ölçülerin yarısını kullandım.

Deneyecek olana afiyet olsun 🥰.

Denerseniz fotoğraf göndermeyi unutmayın. 🤗🤗.

Resimlerle erkeksi sakızlı muhallebi tarifi

  • börek tarifi
  • Damla
  • puding
  • kek tarifleri
  • sakızlı
  • yamaçlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

Sonraki haber:

Kakaolu irmik sütlü tatlı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın