Muhallebi İncir Tatlısı Tarifi, Muhallebi İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?
İpeksi krema ve kahveli incirli kek ile nefis bir tatlı yapıyoruz.
Küçük incirleri kesiyoruz
Kek için yumurta ve şekeri mikserle orta ateşte tatlı bir karışım olana kadar çırpıyoruz.
Ezilmiş ceviz, doğranmış incir, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine dökün ve 175 derecede 35 dakika pişirin.
Kek pişerken 1 sb ılık suya 1/2 sb şeker ve toz kahveyi ekleyip iyice karıştırın.
Fırından çıkan sıcak kekin üzerine hazırladığımız granül kahve şerbetini döküp kenara alıyoruz.
Kreması için sütü, unu, nişastayı, şekeri ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırıyoruz, ocağa alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz, kaynamaya başlayınca 50 gr margarini ekleyip karıştırıyoruz. yani, bir tarafa soğumaya bırakın.
Krema sıcakken bir paket krem şantiyi ekleyip mikserle çırpıyoruz ve hazırladığımız kremayı kekin üzerine döküyoruz.
Dövülmüş cevizle süsleyip buzdolabında saklıyoruz.
servis edip kesiyoruz
Muhallebi İncir Tatlısı hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]