Muhallebi Tart Kek Tarifi (Taze Pasta Aromalı)

Kremalı Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Kremalı Pasta Aromalı Tart Kek Tarifi için öncelikle tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirelim. Çay siyah olduğunda kek tadı daha çok kek gibi olur, bu nedenle çay siyahsa, kalan çayınızı da kullanabilirsiniz.

Kek harcı için yumurta ve şekeri bir karıştırma kabına alın ve mikserle iyice çırpın. Şeker eriyip karışımın rengi beyaza dönünce çay ve yağı ekleyip biraz karıştıralım. Ardından kuru malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın.

Kek hamurunu tart unu ile yağlanmış tepsiye dökün. 180 derecede pişirdiğimiz fırında kekimizi güzelce pişiriyoruz. Kekimizin üzerine kürdan testi uygulayıp fırından alıp soğumaya bırakalım.

Puding için vanilin hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp karıştıralım, ardından ocağı orta ateşte açıp sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam alıp kaynamaya başlayan muhallebiye vanilyayı ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.Sıcak keki ıslatmak için küçük bir tencerede sıcak süt,şeker ve kakaoyu arayalım,süt karışımını elde etmek için ıslatalım. bütün kek.

Kek batırıldığında, sıcak muhallebiyi kekin kenarına dökelim ve yayalım ve bir kaşığın tersiyle üzerini düzeltelim. Kekimiz bu bölümde en az iki saat dinlenmelidir. Serviste isteğinize göre çikolata sosu veya başka şeylerle süsleyip dilimleyip servis edebilirsiniz.

Kremalı Tart Kek hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın