Mükemmel Mantı Tarifim – Lezzetli Tarifim

Mantı Tarifim Evde Mantı Nasıl Yapılır?

İç için; 200 gr yağsız dana eti bir kaseye alıp 1 küçük soğanı koyup üzerine kırmızı biber, karabiber ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz.

4 su bardağı unu derin bir kaba alıp ortasını açıp yumurtayı kırın.

2 kaşık tuz atıp yanımıza bir bardak ılık su alıyoruz. Azar azar ekleyip hamuru yoğuruyoruz.

Ekmek çok sert veya çok yumuşak olmayacak. Mümkünse yoğururken biraz un ekleyebilirsiniz.

İşlemin sonunda hamuru 2 bezeye bölüp çok ince veya çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz.

Dilediğiniz şekilde kesip şekil verebilirsiniz ve tabii ki sarımsaklı yoğurt ve tereyağı ile servis ediyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın