Mantı Tarifim Evde Mantı Nasıl Yapılır?
İç için; 200 gr yağsız dana eti bir kaseye alıp 1 küçük soğanı koyup üzerine kırmızı biber, karabiber ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz.
4 su bardağı unu derin bir kaba alıp ortasını açıp yumurtayı kırın.
2 kaşık tuz atıp yanımıza bir bardak ılık su alıyoruz. Azar azar ekleyip hamuru yoğuruyoruz.
Ekmek çok sert veya çok yumuşak olmayacak. Mümkünse yoğururken biraz un ekleyebilirsiniz.
İşlemin sonunda hamuru 2 bezeye bölüp çok ince veya çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz.
Dilediğiniz şekilde kesip şekil verebilirsiniz ve tabii ki sarımsaklı yoğurt ve tereyağı ile servis ediyoruz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]