mum halkası

Mum tarifi malzemeleri

  • 125g tereyağı
  • 1 bardak çaydan 1 çubuk yağ eksik
  • 1 yumurta (yumurtanın sarısının beyazının üzerine)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2,5-3 su bardağı un (bu miktar undan una değişebilir)

yukarı;

  • Yumurta beyazı
  • kavrulmuş susam

yukarı ;

  • kimyon
  • yumurtanın Sarısı
Şamdan tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta sarısı, tuz, şeker, süt ve sirkeyi bir karıştırma kabına alıp hepsi karışana kadar karıştıralım.
  2. Ardından mahlab unu ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun.
  3. Un miktarı kalitesine göre değişebilir, az ise kıvamına göre azar azar ilave edebilirsiniz.
  4. İyice yoğurduktan sonra hamurun yarısını susam, yarısını çörek otu yapmak için ayırıyoruz.
  5. Yumurta aklarını susam için ayırıyoruz ve mümkünse susamları kavurup kavurmaya bırakıyoruz.
  6. Ceviz büyüklüğünde bir hamur kesip önce yumurta akı, sonra susam ile halka oluşturun ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  7. Çörek otu yapmak için ceviz büyüklüğünde bir parça hamur alıp halka şekli verin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
  8. Daha sonra üzerine çörek otu serpiyoruz, tüm hamur piştikten sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 🌼😊.

Herkese mutlu mumlar 🥰 Tarifini en kısa zamanda videolu olarak YouTube kanalımda yayınlayacağım. 🙏.

resimlerle denizanası semidi tarifi

Kandil Semedy yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın