Mum tarifi malzemeleri
- 125g tereyağı
- 1 bardak çaydan 1 çubuk yağ eksik
- 1 yumurta (yumurtanın sarısının beyazının üzerine)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2,5-3 su bardağı un (bu miktar undan una değişebilir)
yukarı;
- Yumurta beyazı
- kavrulmuş susam
yukarı ;
- kimyon
- yumurtanın Sarısı
Şamdan tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta sarısı, tuz, şeker, süt ve sirkeyi bir karıştırma kabına alıp hepsi karışana kadar karıştıralım.
- Ardından mahlab unu ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun.
- Un miktarı kalitesine göre değişebilir, az ise kıvamına göre azar azar ilave edebilirsiniz.
- İyice yoğurduktan sonra hamurun yarısını susam, yarısını çörek otu yapmak için ayırıyoruz.
- Yumurta aklarını susam için ayırıyoruz ve mümkünse susamları kavurup kavurmaya bırakıyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde bir hamur kesip önce yumurta akı, sonra susam ile halka oluşturun ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Çörek otu yapmak için ceviz büyüklüğünde bir parça hamur alıp halka şekli verin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
- Daha sonra üzerine çörek otu serpiyoruz, tüm hamur piştikten sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. .
Herkese mutlu mumlar Tarifini en kısa zamanda videolu olarak YouTube kanalımda yayınlayacağım. .
resimlerle denizanası semidi tarifi
Kandil Semedy yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]