Mum tarifi malzemeleri
- 300 gram bir
- 1 çay kaşığı tuz
- şeker tutam
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 poşet kabartma tozu
- 180 gram tereyağını eritip soğumaya bırakalım.
- 3 çay kaşığı sirke
- 3 dolu yemek kaşığı yoğurt
Simit bulmak için.
- 1 yumurta beyazı
- 2 çay kaşığı pekmez
- Bol susam
Susamsız ekmek yapmak için.
- yumurtanın Sarısı
- kimyon
Şamdan tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tereyağını eritelim, üzerindeki beyaz köpüğü çıkaralım ve soğumaya bırakalım.
- Malzemeleri tek tek ekleyip güzelce yoğurun.
- Küçük parçalara ayıralım.
- Şekil verelim, 3 parmak genişliğinde ekmek yapalım.
- Biraz susam yapalım.
- Susamla yaptığımız ekmeğe şekil verdikten sonra yumurta akı ve pekmeze batırıp susamları alıp tepsiye dizin.
- 180 derecede 20 dakika pişirin.
- Üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra servise hazırdır. Deneyen herkese bol şans.
resimlerle denizanası semidi tarifi
Kandil Semedy yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]