Mum tarifi malzemeleri
- 1 paket sebze katı yağı, oda sıcaklığında (250 gr)
- 1 yumurta (sarısının içi, beyazı dışında)
- 1.5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yeteri kadar un (rafine)
yukarı:
- Yumurta beyazı
- Susam
Şamdan tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Un hariç diğer malzemelerimizi sırasıyla karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Malzemeler karışınca unu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
- Hamurun çok sert olmamasına dikkat edin.
- Elimizi bıraktığımızda kıvam tamamlanmış olur.
- Hamurdan küçük parçalar alıp elimizle ince ve uzun bir şekilde yayıp uçlarını birleştirip yuvarlak bir şekil veriyoruz.
- Önce yumurta beyazına sonra susamlara bulayıp yağlanmış kağıt tepsiye dizin.
- Aynı işlemi hamur bitene kadar yapıyoruz. Lamba halkasının yaklaşık iki derecesi dışarı çıkıyor
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ve kandilimiz hazır.
Bu özel günde tarifimi mutlaka denemelisiniz. Çok dalgalı ve çok lezzetli Deneyen herkese şimdiden başarılar.
resimlerle denizanası semidi tarifi
Kandil Semedy yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]