musakka


Musakka tarifi malzemeleri

  • 5 patlıcan
  • 6 adet yeşil biber
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 2 diş sarımsak
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • acı biber
  • karabiber
  • tuz
  • patlıcanları kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ

yukarı;

  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

Musakka tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Patlıcanları soyun, halka halka doğrayın ve tuzlu suda bekletin.
  2. Tavaya yağı alıp ısıtalım ve patlıcanları yumuşayana kadar kızartalım.
  3. Kıymayı suyunu çekene kadar tavada kavurun, ardından yağı, soğanı, biberi ve sarımsağı ekleyin.
  4. Daha sonra salça ve baharatları ekleyip iki dakika pişirin ve ocaktan alın.
  5. Kıymayı ve patlıcanı fırın tepsisine alalım, yavaş yavaş karıştıralım ve yayalım.
  6. Açtığımız salçanın suyunu dökün, biberi koyun ve 200 derecelik fırında orta rafta altın sarısı olana kadar pişirin.

Yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı bekliyorum. 🙏.

Resimli Musakka tarifi

  • tatlı tarifi
  • Yakalamak
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Tam Çift Kişilik

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın