Musakka ve Peynir – En Sevdiğim Yemekler

Musakka Peyniri Tarifi için,

Patlıcanları soyun ve kesin.

Patlıcan kararana kadar tuzlu suda 15-20 dakika pişirin. beklemek.

Ardından patlıcanı süzün, suyunu tekrar süzün, elinizle iyice sıkın ve kurulayın.

Derin bir kaseye 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuzu bir fırın tepsisine koyun ve fırında 20-25 dakika pişirin. pişirmek (bunu kavurma olarak düşünün)

Diğer taraftan tencereye doğradığımız soğan ve sarımsağı alıp zeytinyağına atmaya başlayın.

Soğan ölünce kıymayı ekleyin ve ilk suyu çıkana kadar pişirin.

Baharat salçasını ekleyip tekrar kızarttıktan sonra 1 su bardağı su ekleyip ağzını kapatın.

3-5 dk. kaynamaya bırakın ve ısıyı kapatın.

Pişmiş patlıcanları çıkarıp küçük bir fırın tepsisine diziyoruz ve üzerine hazırladığınız kıymayı yayıyoruz.

Üzerine domates ve biberleri koyup 200°C fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırından alıp üzerine kaşar peyniri serpip fırında 2-3 dakika pişirin. Bekliyoruz ve işe hazırlanıyoruz.

Musakka ve Peynir hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın