Muska Dolması Pırasa Tarifi

Muska Pırasa Dolması Tarifi için pırasaların baş kısımlarını kesip yıkayarak başlayalım.

Pırasaları bir bıçakla 10 cm boyunda ikiye bölün, ardından pırasaları dik olarak kesin.

Kaynayan tuzlu suda 1-2 dakika haşlayalım.

Üçgen şeklinde sarabileceğimiz kalınlıkları bileşenlerinden ayıralım.

İç mekan çamuru için; Yıkanmış pirinç ve bulguru bir kaba koyalım 250 gr kıyma, soğan 3-4 sarımsak, maydanoz, karabiber,

Nane, domates ve biberle başlayalım. Parçalarından ayırdığımız pırasaların uçlarına çamur koyup muhallebi gibi saralım.

Açılmamış olanları tencerenin altına koyalım ve sarılı olanları koyup üzerini geçecek kadar su, nar suyu ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı dökelim daha sonra tencerenin kapağını kapatıp pişirelim. kısık ateşte doldurma.

Muska Dolması Pırasa

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın