Muska Pırasa Dolması Tarifi için pırasaların baş kısımlarını kesip yıkayarak başlayalım.
Pırasaları bir bıçakla 10 cm boyunda ikiye bölün, ardından pırasaları dik olarak kesin.
Kaynayan tuzlu suda 1-2 dakika haşlayalım.
Üçgen şeklinde sarabileceğimiz kalınlıkları bileşenlerinden ayıralım.
İç mekan çamuru için; Yıkanmış pirinç ve bulguru bir kaba koyalım 250 gr kıyma, soğan 3-4 sarımsak, maydanoz, karabiber,
Nane, domates ve biberle başlayalım. Parçalarından ayırdığımız pırasaların uçlarına çamur koyup muhallebi gibi saralım.
Açılmamış olanları tencerenin altına koyalım ve sarılı olanları koyup üzerini geçecek kadar su, nar suyu ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı dökelim daha sonra tencerenin kapağını kapatıp pişirelim. kısık ateşte doldurma.
Muska Dolması Pırasa
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]