Muz Damla Çikolatalı Kek – Tatlılarım

Çikolatalı Muzlu Damla Kek Tarifi,

Önce pandispanya olarak yaptım.

Önce yumurtaların sarısını beyazından ayırın.

1 su bardağı şekeri sarısına dökün ve birleştirmek için çırpın.

Ardından diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.

Bu işlemi yaptıktan sonra çırpma teli ile ayırdığımız beyazlara krem ​​şanti karışımı olana kadar 1/2 çay kaşığı tuz ekleyelim.

Çırpma işlemi bitince diğer tarafta hazırladığımız yumurta beyazından bu karışımı yavaş yavaş alıp karıştıralım.

Bu arada çırpılmamalı ve tahta kaşık veya spatula ile karıştırılarak kek hamuru kapatılmamalıdır.

Üç parça halinde çırptığımız bu yumurta aklarını ekleyelim.

Karıştırdıktan sonra muhallebimizi yaylı kek kalıbımıza dökelim ve 170°C’de fansız olarak kürdan çıkana kadar pişirelim.

O halde hazır kekleri yazıldığı gibi yapalım.

Buzlu kekimizi ortadan ikiye bölelim ve ortasına kremayı koyup istediğiniz meyveyi ekleyelim.

Bir muz ve bir tutam çikolata parçaları seçtim.

Ardından başka bir katman ekleyin ve istediğiniz gibi renklendirin.

Muz Damla Çikolatalı Kek hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın