Muzlu Çikolatalı Kek


Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi Malzemeler

  • 3 büyük yumurta (oda sıcaklığında olacak)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya ghee
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 muz (olgun olmalı)
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1,5 su bardağı un + ½ su bardağı nişasta
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 80 gr paket çikolata (bitter benimdi)

Muzlu çikolatalı kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Önce sütü biraz ısıtın (kaynatmayın) ve bisküviye çikolata ekleyin.
  2. Tereyağı ekleyin.
  3. Çikolata ve tereyağı eriyene kadar karıştırın.
  4. Başka bir büyük kapta, yumurtaları toz şekerle beyazlaşana kadar çırpın.
  5. Daha sonra süt, tereyağı ve çikolata karışımını ekleyin.
  6. Ezilmiş muzu ekleyip karıştırın.
  7. Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin ve karışıma ekleyin.
  8. Daha sonra kaşıkla karıştırın.
  9. Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın.
  10. Kek karışımını kalıba dökün.
  11. 175-180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırından fırına değişebilir. 35-40 pişirin. Kek hamurunu üzerimde bırakınca muffin kağıdına döküp pişirdim.

Resimli Çikolatalı Muzlu Kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • çikolata
  • Kek
  • muzlu
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

lezzetli tiramisu tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın