Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi için oda sıcaklığındaki üç yumurtayı bir su bardağı şeker (200 ml) ile rengi açılana kadar çırpın.
1 su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı sütü ekleyip karıştırın.
2,5 su bardağı elenmiş un, 2 yemek kaşığı kakao, bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilya şekerini çırpma teli ile ekleyin.
2 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz ve 1 adet kıyılmış muz ekleyin, spatula ile karıştırın, yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Çikolata miktarını iki katına çıkarmak için 1 paket çikolata sosu iki bardak sütle pişirin, keki indirin ve dövülmüş fındıkla süsleyin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]