Nar soslu irmik muhallebi

Nar soslu irmik muhallebi tarifi için malzemeler

sosu için

  • 2,5 su bardağı nar suyu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ

Nar soslu irmik muhallebi tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Önce sosundan başlayalım, nar suyu, şeker ve nişastayı sos tavasına alıp kıvam alana kadar karıştıralım.
  2. Koyulaşan sosu istediğimiz muffin kalıbına dökelim ve oda sıcaklığına gelince 1-2 saat buzdolabında bekletelim.
  3. Sos soğurken muhallebiyi yapalım.
  4. Kıvama gelen muhallebiye vanilya ve margarini ekleyip karıştıralım.
  5. Donan sosun üzerine pudingi dökelim ki muhallebi biraz soğusun.
  6. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım (ben akşamdan yaptım sabaha kadar beklettim).
  7. Tatlıyı kalıptan çıkarıp keselim ve servis edelim. Afiyet olsun 🥰.

Nar soslu irmik muhallebi tarifi

  • börek tarifi
  • Ermicli
  • puding
  • Ateş
  • kek tarifleri
  • soslu
  • yemek tarifleri
  • yamaçlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

laz hamur işleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın