Nar Soslu Ispanaklı Tart Kek

Ispanaklı Nar Soslu Tart Kek Tarifi için,

Öncelikle kek için yumurta ve şekeri bir kaba alıp mikserle iyice çırpın.

Ardından sıvı yağı ekleyin.

Unu kabartma tozu ve vanilyayı tekrar çırpıcı ile eleyerek ekleyelim, haşlayıp robotta çektiğimiz ıspanak püresini de ekleyip mikser kullanmadan el çırpıcısıyla karıştırıp yağlanmış kalıba dökelim.

180°C önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Kek pişerken nar ekşimizi hazırlayalım.

Nar sosu için nar suyu sıkılarak bir tencereye alınır, şeker ve nişasta ilave edilir, çırpma teli ile iyice yıkanır, daha sonra ocağa alınır, çırpma teli ile karıştırmaya devam edilir. Kaynamaya başlayınca limon suyu ve misket limonu eklenir ve kıvamı gelince alt kısmı kapatılır.

Krema için tereyağı hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır ve ısıtılır.

Sürekli karıştırarak kaynatılır, koyulaşınca altını kapatılır ve tereyağı ilave edilerek tekrar çırpılır.

Kek soğuyunca fırından çıkaralım ve ilk önce kremayı aynı şekilde yayın.

Daha sonra nar ekşisi eşit şekilde yayılır ve üzerine çikolata parçaları konur.

Nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın