Nar Tarifi – Tatlılarım

Narlı Kek Tarifi için,

Narlı kek için önce yumurtaları iki ayrı kaba kırın, sarıları ayrı bir kapta beyazları başka bir kapta olacak.

Beyazlara biraz tuz ekleyin ve krem ​​şanti kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.

Sarılara şeker ve vanilyayı ekleyin ve kremsi bir kıvama gelene kadar çırpın.

Daha sonra ayrı bir kapta un, kabartma tozu, nişasta ve kakaoyu karıştırın, yumurta sarılarının olduğu kaba biraz ekleyin ve bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırın, yağı ekleyin ve karıştırın.

Ardından yumurta beyazını ekleyin.

İyice besleyin, kalan unu ve yumurta beyazını ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın.

Yağladığınız kalıba köpük hamur olacak şekilde dökün ve 180°C fırında pişirin.

Kürdan veya şiş yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol edin.

Pişen kekinizi soğuması için bir kenara alın ve kremanızı hazırlayın.

2,5 su bardağı süt ve kremayı derin bir kaba alıp mikserle çırpın, ardından çırptığınız kremayı toz haline getirin.

Güzel bir koyu krema elde edeceksiniz.

Kekiniz soğuduysa kalıptan çıkarıp kesip 3’e bölün, isterseniz 2’ye de bölebilirsiniz.

İlk parçayı kalıba geri koyun ve üzerine sütü dökün.

Kekinizi nemlendirin, ardından kremanızı sürün, ardından bir kat daha koyup sütü ıslatın ve kremayı yayın, kekinizin kalanını üstüne koyun, sütle ıslatın ve buzdolabına koyun.

Kekiniz buzdolabında dinlenirken 2,5 bardak sıcak su içerisine döküp karıştırarak makyajınızı hazırlayın.

Sıcakken nar tanelerini ekleyin ve kekinizin üzerine dökün.

Bir saat içinde servis yapın.

Narlı kek hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın