Yumuşacık hamuruyla en lezzetli haşhaş ekmeğini yapıyoruz.
Bir kaseye ılık süt, ılık su, yağ, yumurta, tuz ve şekeri koyun ve karıştırın.
Mayayı koyun ve karışımı eriyene kadar ellerimizle karıştırın.
Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz, üzerini örtüp bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Haşhaşı sıvı yağ ile karıştırıp kıvam almasını sağlıyoruz.
Hamuru 6 eşit parçaya bölün.
Bir kaseye 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun.
Hamuru tezgahtan alıp elimizi sıvı yağ ile yağlıyoruz ve hamuru ellerimizle açıyoruz.
Ekmek çok iyi çıkıyor.
Üzerine haşhaş serpip cevizleri serpin.
İkinci hamuru da aynı şekilde açıp haşhaş koyduğumuz hamurun üzerine koyuyoruz.
Haşhaş tohumu da sürüyoruz ve fındık serpiyoruz.
Kalan hamura da aynı işlemi yapıp 6 parça hamuru üst üste koyuyoruz.
Yukarıdaki çarmıha hiçbir şey koymuyoruz.
Üst üste dizdiğimiz hamuru elimizle biraz açıyoruz.
Hamuru bıçakla uzunlamasına ve 2 cm genişliğinde kesiyoruz.
Ortadan ikiye katlayıp üst üste sarıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
Ya da kestiğimiz hamuru çiçek gibi sarıyoruz.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Günlerce yumuşacık kalan haşhaşlı çörek hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]