Nefis bir Kadayıf Tatlısı tarifi için önce tereyağını eritelim, sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
Kadayıfı ezip üzerine tereyağını dökelim ve konuşmaya devam edelim.
Sonra tepsiye koydum. Kadayıfların yarısı dizildiğinde düzgün bir şekilde bastıralım.
Orta katına ceviz ve fındığı ekleyip kadayıfların diğer yarısını tekrar bastıralım.
Kalan son tereyağını da hepsine dokunarak dökelim.
Kadayıfı fırına attığınızda kısık ateşte pişirmeye başlayın. Lezzetimizin zirvesi burada; hamuru yakmadan düşük ısıda pişirin.
Tatlı fırındayken şerbet malzemelerini karıştıralım ve kaynamasını bekleyelim.
Kaynayınca bir dilim limon ekleyin ve on beş dakika pişirin.
Bir kepçe ile yavaş yavaş sıcak tuzun üzerine suyu ekleyelim.
1-2 saat dinlendirilirse daha lezzetli olur.
umarım beğenirsiniz ilgi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]