İkindi çayının olmazsa olmazı nefis bir tarif.
Ek sayfalar ekledim.
Genellikle havuç, karalahana ve dereotu eklenmez. İstediğiniz sayfa sayısını ekleyebilir veya azaltabilirsiniz. İsterseniz salatalık koyabilirsiniz. Baharatları ve tuzu kendinize göre ayarlayın.
Nefis etimizi elde etmek için önce bulguru sıcak suda bekletelim.
Üzerini örtüp yarım saat demlenmesine izin verin. Bu arada yaprakları yıkayıp doğrayın. Bir havuç alalım.
Islatılmış bulgura baharatları, salçayı, dilimlenmiş limonu, ezilmiş domatesi ve sarımsağı ekleyelim.
İyice yumuşayana kadar kaynatalım.
Sebzeleri, nar ekşisini ve zeytinyağını ekleyip ezmeden karıştıralım. Ekşi ve tuzluya bakalım.
Nefis kuru tarif servise hazır.
Afiyet olsun 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]