Küllü Kurabiye tarifi için öncelikle bir karıştırma kabına margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini koyup mikserle güzelce karıştıralım.
Kuru malzemeleri baharatlara ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Mümkünse un ilave edilerek hamura gerekli kıvam verilir.
Hamur hazır olduğunda fırın 180°C’de açılır ve ısınmaya bırakılır.
Fırın ısınırken tepsiye yağlı kağıt serilir ve hamurdan küçük fındık parçaları kırılır, sarılır ve tepsiye düzenli olarak dizilir ve 15 dakika pişirilir.Sırasıyla pişirelim.
Kurabiyeler pembeleşmeye başlayınca fırından çıkarın.
Daha sonra geniş bir kaba kakao ve pudra şekerini koyup karıştıralım, daha sonra pişen kurabiyeleri ısınınca bu karışıma batıralım veya kurabiyelerin üzerine serpelim.
Kurabiyeler soğuduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Nefis Küllü Kurabiyeler hazır.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]