Yöntem 1: Verdiğim ölçülere kesinlikle uymanız gerekmektedir.
yöntem 2: Patateslerin nemini alınca çok güzel bir hamur elde etmiş oluyorsunuz.
yöntem 3: Patatesleri hamurla birleştirmeye dikkat edin ve çok hafif hareket ettirin, bastırarak çizmeye çalışmayın.
Patatesli Mantı tarifi için önce büyük bir tencerede patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Pişirildiğinde soğuk suya koyun ve ellerinizi yakmadan yırtın. Sıcakken ezin ki patatesin nemi buharıyla birlikte dışarı çıksın. Unutmayın, patates ne kadar kuruysa o kadar iyidir. Çok ezmeyin, bulguru bırakın. Patatesler biraz sıcakken yumurta sarılarını ekleyin. (Çok sıcakken dökmeyin, yumurtalar pişecektir.) İçine tuz ve şeker koyun.
Yine, yumurtaları karıştırmaya yetecek kadar hafif bir hareketle karıştırın.
Ardından tozu süzün ve ekleyin. Hamuru tekrar bastırmadan elinizle toplayın. Yere biraz un serpin ve 15-20 dakika dinlendirin.
Unlu temiz bir tezgaha alın. Elinize yapışıyorsa daha az pudra kullanabilirsiniz.
Portakal büyüklüğünde bezeler yapıp biraz un serpin. Bezeleri iki parmak kalınlığında sıra oluşturacak şekilde tezgahta ileri geri yuvarlayarak açın.
Şeritleri yine 2 inç kalınlığında daireler halinde kesin. Kestiğiniz parçaları unlanmış elinizle bastırmadan yuvarlayın ve hafif unlanmış tepsiye dizin.
Başka bir tavaya tereyağını ekleyin ve hafif pembeleşene kadar eritin. Rengi değişince hemen yağ ekleyin ve altını kapatın. İçine mantıyı attığımız zaman altını da yakacağız.
Mantıyı kaynayan tuzlu suya bırakın ve bir dakika kadar pişirin (fazla durmayın, mantı zaten suyun üstüne çıkmış demektir), devam eden yağın içine hemen mantıyı koyun. ısıtın ve bir süre kızartın (yaklaşık 2-3 dakika). Kızartırken istediğiniz baharatları ekleyin. Ardından sarımsaklı yoğurtlu bir kaseye alıp servis yapın.
Kesinlikle deneyin. Ağzınıza aldığınız anda ağzınızda patlayan ve adeta bir bulut gibi hissettiren bir tat yaşayacaksınız.
Afiyet olsun 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]