Nefis Ramazan Şerbeti Tarifi, Ramazan Şerbeti Nasıl Yapılır?
Osmanlı döneminde özellikle Ramazan ayında tatlı şerbetler hazırlanırdı. Hem iftarda hem sahurda sofrada yerini alırdı. Alkolsüz içeceklerin yerine şerbet kullanılmıştır.
Metabolizmayı düzenler. Vücuttaki su ve şekeri dengeleyebilir. Tatlı aroması ve enfes tadıyla bu Ramazan şerbetini çok seveceksiniz.
Öncelikle fesleğeni yıkayıp yapraklarını keselim. Bir tencereye sıcak su koyalım. Kaynamaya başlayınca şeker ve baharatları ekleyin. Beş dakika kaynamaya bırakın. O halde lohusa şekerinden kurtulalım. İyice eriyince taşı kaynatalım ve ateşi söndürelim.
Ardından ebegümeci ekleyin. Fesleğen yapraklarını ve ince dalları ekleyelim.
Son olarak limonu ortadan ikiye kesip suyunu sıkalım ve içindeki kabukları atalım. Tencerenin kapağını kapatıp soğuyana kadar dinlenmeye bırakın.
Daha sonra kavanoza dökün. Buzdolabında soğumaya bırakın.
Ramazan şerbeti servise hazır, afiyet olsun afiyet olsun. Mutlu tatiller. 🌹
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]