Çikolatalı Buzlu Kek Tarifi,
Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım, un hariç diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim.
O halde içine unumuzu eleyip kalıbımıza dökelim ve 175 °C’ye ısıtılmış fırınımıza ekleyelim.
Kek pişerken sütü tencereye alıp kaynatıyorum.
Kaynayan sütümüzün altını dökelim ve çikolata ve nutellayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştıralım.
Daha sonra pişen kekimizi fırından alıp 10 dakika dinlendirelim.
O halde kalıptan çıkarıp güzelce hazırladığımız sosu her tarafına yayalım.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben de biraz çikolata sosu yaptım ama bu tamamen zevk meselesi.
Deneyen herkese bol şans.
Erimiş Çikolatalı Kek hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]