Şimdi sizlere Islak Kek tarifimizi detaylı olarak anlatacağım.
Önce yumurtalarımızı ve şekerimizi düşük hızda sonra yüksek devirde tatlı bir kıvam alana kadar yaklaşık 4 dakika çırpıyoruz (bu adım kekimizin süngerimsi görünümü için önemlidir).
Sonraki aşamalara mikserle değil çırpma teli ile devam ediyoruz ki şişmiş yumurtamız çıkmasın.
Yağ ve sütü ekleyip tel çırpıcıyla birkaç kez karıştırın. Sıvı karışımımıza hemen un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Bu nedenle çamurumuzda topaklar oluşmasını önlemek için eleme önemlidir.
Tepsimizi biraz yağlıyoruz, çırptığımız kekimizi tepsiye döküp 180 dereceye ısıttığımız fırınımıza koyuyoruz.
İlk 25 dakika kapağı açmadan fırının pişmesini bekliyoruz. Daha sonra iyice pişince çıkarıyoruz.
Yaklaşık 35 dakika pişecektir, fırına göre değişiklik gösterebilir.
Daha sonra kekimizi çatalla delmek yerine 5 dakika sonra ilk ısısı çıkınca ters çeviriyoruz.
Bu sayede kekimizin içindeki tüm sosları nasıl kilitleyeceğini görmüş olacaksınız.
Çorbamızı ocakta yağ, süt, şeker ve kakaoyu karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
Daha sonra sıcak olarak servise hazırlıyoruz.
Dilediğiniz gibi sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz ❤️
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]