Nevzin Şekeri Tarifi İçin Malzemeler
hamur için
- 125 gram tereyağı veya ghee
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tahin
- 1 çay kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 poşet kabartma tozu
- 3 su bardağı un + 2 yemek kaşığı
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
şerbet
- 2 su bardağı şeker
- iki bardak su
- 3 damla limon
- Yarım su bardağı pekmez
Nevzin şeker tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk önce içeceği hazırlıyoruz. Pekmez ve limon hariç şeker ve suyu kaynatın.
- Kaynattıktan sonra limon ve pekmezi ekleyip ocaktan alın.
- Soğuması için bırakın.
- Oda sıcaklığındaki ghee veya tereyağını un hariç tüm malzemelerle iyice karıştırın.
- Unu ekleyip yoğurun.
- Çok yumuşak olmamalı, hafif kurabiye hamuru gibi olursa kıtır olur.
- Bunun için +2 yemek kaşığı un kullanıyoruz.
- Hamuru yağ ile Bordo üzerine eşit şekilde yayın.
- Çatal yardımıyla üzerini çizin ve 180 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra ilk ısısı söndükten sonra dilimleyip şerbeti döküyoruz.
- Birkaç saat dinlendirdikten sonra üzerine tahin ve ceviz serperek servis yapın. .
Resimli Nevzin tatlısı tarifi
Nevzin Tatilisi’nin yazısı ilk olarak son dakika Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]