nevzin şekeri

Nevzin Şekeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin veya oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tahin
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3-5 su bardağı un (rafine)

şerbet

  • 1-5 su bardağı şeker
  • iki bardak su
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 3 damla limon

Nevzin şeker tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle şerbet için uygun bir kaba şeker ve suyu alalım.
  2. Kaynamaya başlayan şerbete limon pekmezi ekleyip 10 dakika daha kaynatıp altını kapatalım ve şerbeti soğumaya bırakalım.
  3. Un hariç tüm malzemeleri uygun bir kapta karıştırın.
  4. 3 su bardağı unu ekleyip yetmiyorsa yoğuralım diğer yarım su bardağı unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  5. Ardından elimizle yağladığımız tepsiye bastırıp hamuru düzleştirelim.
  6. Üzerine çatal yardımı ile şeritler yapalım.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirelim.
  8. Kızarmış şeker ilk sıcaklığından çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökelim.
  9. Bir saat kadar dinlendirdikten sonra dondurma veya krema, isteğe göre kuru fıstık veya diğer soslar ile servise hazırdır.

Resimli Nevzin tatlısı tarifi

  • tatlı tarifi
  • Nevzin
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Tam kıvamlı keshkol

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın