Orijinal Kurabiye Tarifi Malzemeler
- 140g tereyağı
- 1 su bardağı toz esmer şeker (veya beyaz şekere 1 yemek kaşığı pekmez ekleyebilirsiniz)
- 1 yumurta
- 100 gr ince doğranmış bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı beyaz çikolata
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (dolu değil)
- 2 su bardağı artı 2 yemek kaşığı un
- 1 toz balık
Orijinal kurabiye tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tereyağını oda sıcaklığına alın, şeker ve yumurtaları ekleyin ve karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip elinizle yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Çikolatayı ekleyip karıştırın.
- Hamuru açıp yarım saat buzdolabında bekletin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirin.
- Fırından çıkınca kıvamı çok yumuşak, biraz dinlendirince kıvamı tombul oluyor, daha fazla pişirmeyin çok sert olur. Sıcak kurabiyelerin tadını çıkarın ve biraz dinlenin, afiyet olsun .
Fotoğraflı orijinal kurabiye tarifi
Orijinal çerez yazısı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]