orijinal çerez

Orijinal Kurabiye Tarifi Malzemeler

  • 140g tereyağı
  • 1 su bardağı toz esmer şeker (veya beyaz şekere 1 yemek kaşığı pekmez ekleyebilirsiniz)
  • 1 yumurta
  • 100 gr ince doğranmış bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı beyaz çikolata
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu (dolu değil)
  • 2 su bardağı artı 2 yemek kaşığı un
  • 1 toz balık
Orijinal kurabiye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Tereyağını oda sıcaklığına alın, şeker ve yumurtaları ekleyin ve karıştırın.
  2. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip elinizle yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Çikolatayı ekleyip karıştırın.
  3. Hamuru açıp yarım saat buzdolabında bekletin.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkınca kıvamı çok yumuşak, biraz dinlendirince kıvamı tombul oluyor, daha fazla pişirmeyin çok sert olur. Sıcak kurabiyelerin tadını çıkarın ve biraz dinlenin, afiyet olsun 💕🍪.

Fotoğraflı orijinal kurabiye tarifi

Orijinal çerez yazısı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın