Orijinal dereotu böreği


Orijinal dereotu böreği tarifi için malzemeler

  • 125g tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı üzerine 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 poşet kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu
  • 3.5 su bardağı un (aynı şekilde ekleyelim)

Orijinal dereotu böreği tarifi nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle un ve dereotu hariç tüm malzemelerimizi ekleyelim.
  2. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Ardından yarım avuç ince kıyılmış dereotu ekleyip hamurumuza iyice karıştırın.
  4. Daha sonra bezeyi mandalina büyüklüğünde yapalım.
  5. Dilerseniz kaşar peyniri veya kaşar ekleyip yuvarlak şekil verin.
  6. Daha sonra ayırdığımız yumurtanın sarısını uygulayalım.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  8. Tamamen kızardıktan sonra fırından çıkaralım, deneyecek olanlara afiyet olsun, elimde 23 adet dereotu böreği var. .

Fotoğraflı Orijinal Dereotu Pasta Tarifi Pasta

  • tatlı tarifi
  • dereotu ile
  • yerli
  • kek tarifleri
  • hamur işleri
  • çörek
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

normal açılış

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın