Merhaba ben orman kebabı yaptım bezelye havuç ve patatesin çok güzel bir birleşimi.
Bir çok çeşidi var ama benim evimizde en çok tutulan çeşidi paylaşıyorum umarım beğenirsiniz. İnşaata geçelim.
Öncelikle etimizi suyunu bırakıp yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Pişen ve kavrulan etlerin üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekleyelim. Yağ düşükse, daha fazlasını ekleyebilirsiniz. Kıyma kullandığım için sadece iki yemek kaşığı eklemem yeterli oldu.
Ardından domates ve baharatları atıp bezelyeleri ekliyoruz. Bezelyelerim çiğ olduğu için 3 bardak su döküp ağzımı kapatıp bezelyelerin yumuşamasını bekledim.
Not: Pişmiş veya konserve bezelye kullanırsanız, tüm yeşillikleri bir kerede atabilirsiniz.
Doğradığınız patatesleri ve havuçları kızgın yağda kızartın. Kaseye düşmemeleri için aşırı ısıtmayın. Resimlerden anlaşılmıştır umarım.
Pişmiş bezelye ve kızarmış sebzeleri sosun içine atalım ve sırayla pişirelim.
Tüm sebzeler piştikten sonra servise hazırdır.
Not: Su miktarı size kalmış. Üç bardak su ekledim ve bu yeterliydi. Arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans 😊
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]