örtülü pirinç

Kaplı pilav tarifi için malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış kuzu veya dana eti
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı badem
  • tuz
  • karabiber

pirinç için

  • 2 su bardağı pirinç
  • et suyu
  • tereyağı ve tuz
Kaplı pilav tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Kuş kafasının etini tavaya bırakın ve üstüne su ekleyin. 👉
  2. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 👉
  3. Daha sonra sıvı yağı etin üzerine ilave edin ve biraz kavurduktan sonra biberi doğrayın ve sarımsakla birlikte etin üzerine ilave edin. 👉Hafifçe kavrulmuş bibere tuz ve karabiber ekleyin. ☑✅
  4. Bademler suda bırakılır ve kabukları soyulur.
  5. Son olarak kavrulmuş ete eklenir. 👉Son olarak bademleri ekleyip biraz daha kavurun, ocağın altını kapatın. 👉Pirinç tereyağında hafifçe kavrulur. ✅☑
  6. Sıcak suya iki katı pirinç ekleyin. (Biraz pirinç daha fazla su alabilir) 👉Su buharlaşana kadar kaynatın. ve dinlendi. 👉
  7. İlk kavrulmuş et bir tepsinin altına yerleştirilir.
  8. Üzerine pilavlık pilavı ekleyin. 👉Tepsinin şekil alması için biraz bekleyin. ☑
  9. Bakır tepsi olsa daha iyi olurdu ama yoksa tepside servis edebilirsiniz. 👌 Bu lezzeti deneyenlere afiyet olsun.

Resimlerle örtülü pirinç tarifi

Rice’ın örtülü yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın