osmanlı fıstıklı baklava tarifi



Dersler;

– 500 gr baklava unu,
– 2 yumurta,
– 500 gr tuz,
– 400 gr süt,
– 100 gr irmik,
– 600 gram buğday nişastası
– 500 gr tereyağı,
– 1 kg toz şeker,
– 300 gr ezilmiş Osmanlı fıstığı.

 

yapılışı;

Unu yumurta ve tuzla yoğurun ve dokuz parçaya bölün. Bezeyi hazırlayıp nemli bir bezin altında otuz dakika beklettikten sonra üzerine nişasta serperek bezeyi açın. O zaman sakin ol. 120 inç genişliğinde ve bir buçuk metre uzunluğunda açın. Bu folyo yapraklarını tepsinin ortasına yerleştirin. Kalan yufkayı tepsiye taşacak şekilde 7 parçaya bölün ve yarısını fıstıkların önüne yerleştirin. Soğuyan 500 gr süt ve irmik karışımını kaşık yardımıyla hazırladığınız hamurun üzerine eşit şekilde yayın. Kalan yufkaların üzerine fıstık ezmesini dilimledikten sonra yağın yarısını dökün. 160 derecede 55 dakika pişirin. Sıcakken şerbeti baklavanın içine dökün, böylece tüm dilimlere yayılır.

Yorum yapın