Özel Candel Puf Böreği

Kandile’nin Özel Puf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 poşet kabartma tozu
  • Arzuya göre un (yaklaşık 3 – 3,5 su bardağı un)

yağda kızartmak;

  • Sebze yağı
Kandile’ye özel puf böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle yumurtaları, yoğurdu, suyu ve zeytinyağını bir karıştırma kabına alıp karıştıralım.
  2. Ardından sirke, tuz, un ve kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Bir tavaya yaklaşık 1 su bardağı zeytinyağını koyun ve ocağı açın.
  4. Yağ ısınırken hamuru merdane yardımıyla açalım ve bardağa şekil vererek keselim.
  5. Son olarak oluşan hamuru kızgın yağda kızartarak kızartalım. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Puf Böreği’nden Kandile özel tarifi

Kandile Özel Puf Piş Piş yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın