Özel soslu patates graten

Özel soslu patates graten tarifi malzemeleri

  • 5 orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağından 1 çubuk un eksik
  • 1 kutu krema
  • 2 su bardağı süt
  • tuz biber hindistan cevizi
  • 3 dal taze kekik ve biberiye

Özel soslu patates graten tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Patatesleri halka halka doğrayın, buzlu su dolu bir kaba koyun ve bir kenara koyun.
  2. Tavaya biraz sıvı yağ dökelim (tereyağı yanmasın diye), ardından tereyağını ekleyip eriyince unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Unun rengi biraz dönünce aynı anda yavaş yavaş çırparak sütü ekleyelim, pürüzsüz bir kıvama gelince kremayı ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
  4. Kekik ve biberiye hariç baharatları ekleyin.
  5. Isındığında patatesleri süzüp harca ekleyelim, ince kıyılmış biberiye ve kekiği ekleyip iyice karıştıralım ve bir fırın tepsisine boşaltalım.
  6. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın ve 180 derecelik fırında bir saat pişirin.
  7. Son aşamaya geldik rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip parmesan tozu ile daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Fırına alıp ızgara tavasında kızartalım ve afiyetle yedirelim.

Fotoğraflı özel soslu patates graten

  • tatlı tarifi
  • kemikler
  • Özel
  • kek tarifleri
  • Patates
  • soslu
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kabak Cinconta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın