Pacanga Böreği Yapımı – Tatlılarım

Bol malzemeli nefis ev yapımı kekler yapıyoruz.

Öncelikle bu malzemeler 1 adet hamur için olduğunu belirtelim hamur sayısına göre malzemeleri ekleyebiliriz.

Pacanga Böreği yaparken önce pastırmayı kesiyoruz, yeşil biberi yıkayıp ince ince kesiyoruz.

Domatesin çekirdek kısmını çıkarıp küp şeklinde kesiyoruz.

Yıkayıp kurutup kırmızı kapya biber serpiyoruz. Kaşar peyniri serpin.

Yufkayı düz bir zemine alıp kombinasyon şeklinde kesiyoruz. Böylece 4 üçgen yufkalık bir hamur elde etmiş oluyoruz.

1 parça hamur alıp diğer yönlere doğru katlıyoruz.

İlk olarak dilimlenmiş pastırmayı yufkanın üzerine alıyoruz. Üzerine doğranmış biberleri ve doğranmış domatesleri ekleyin.

Dilimlenmiş kaşar peynirini koyup önce karşılıklı olarak sarıyoruz, alttan katlayıp genişçe sarıyoruz.

Yağı bir tavada ısıtıp kekleri iki tarafını da kızartıyoruz.

Sıcak servis yapıyoruz.

Krepler hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın