palamut ekmeği


Fırında Palamut Tarifi Malzemeler

  • 1 büyük palamut balığı
  • 3 büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 büyük patates
  • 4 büyük domates
  • 1 tatlı biber
  • 1 yeşil biber
  • maydanoz
  • 1 limon
  • Sebze yağı
  • Ghee
  • tuz

isteğe bağlıdır

  • acı biber

Fırında palamut tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Balığı temizleyip halka halka kesip yıkayalım.
  2. Daha sonra bir kaseye alıp bekletiyoruz sonra soğanı ortadan ikiye kesip ince ince kıyıyoruz.
  3. Patatesleri pişireceğimiz fırın kabının altına yerleştirelim ve patatesleri yuvarlak şekilde kesip soğanların üzerine koyalım.
  4. Daha sonra balığı patateslerin üzerine koyuyoruz, doğranmış sarımsakları koyuyoruz, domatesleri küp şeklinde kesip balıkların arasına koyuyoruz.
  5. Biberleri doğrayıp aralarına serpelim ki balığa çarpmasınlar.
  6. İsteğe bağlı olarak tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz.
  7. Ardından yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı suyu ekleyip limonu soyup ince ince kesip üzerine koyuyoruz.
  8. Son olarak maydanozu saplarından ayırıp kesmeden üzerine dizip birkaç parça tereyağı ekleyip 200°C fırında 15 dakika pişirdikten sonra üzerini kapatıp üzeri açık kahverengi olana kadar yıkayabilirsiniz.

Resimli fırında palamut tarifi

  • tatlı tarifi
  • Fırının içinde
  • Palamut
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tarifler
  • Gıda

sonraki haber:

kebap bahçesi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın