Pamuk gibi yumuşak çörekler

Yumuşak Pamuklu Çörek Tarifi Malzemeler

  • 2 yumurta akı (sarısı ayrılmış)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 anlık sanal paket
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya ghee (erimiş)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un (kontrollü)

üzerine;

  • Haşhaş tohumu siyah susam veya irmik
  • yumurtanın Sarısı
  • Bir çay kaşığının ucuyla pudra şekeri

Yumuşacık pamuklu kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Hamur için un ve tuz hariç diğer malzemeleri bir karıştırma kabına alıp karıştıralım.
  2. Öncelikle 4 su bardağı unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  3. Daha sonra kalan tuzu ve unu azar azar ekleyip çok yumuşak bir hamur yoğurup en az 3-5 dakika yoğuruyoruz.
  4. Kase içinde yoğurmakta zorlananlar için tezgahta iki elinizle yoğurabilirsiniz.
  5. Hamuru yoğururken un yerine biraz yağ kullanalım.
  6. Hamuru kapatıp mayalanmaya bırakın 👉👉 (Sadece fırını çok sıcak yapıp fırında mayalayabilirsiniz. Telin üzerine sürmeniz gerekir)
  7. Hamuru bezelere bölelim. Tekrar üzerini örtüp 10-15 dakika dinlendirin.
  8. Bezeyi oval bir şekilde kendi ellerimizle veya manuel rulo yardımıyla açalım.
  9. Kenarlarından kapatarak rulo haline getirin.
  10. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye ara ara sıralayalım.
  11. Şimdi tekrar ön mayalanmaya bırakıyoruz.
  12. İyice şişerler, bu işlemi hala çok sıcak olan fırında yapabilirsiniz.
  13. Ayırdığımız sarısını üzerine çörek otu, haşhaş, susam veya irmik serpebilirsiniz.
  14. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  15. Hamurun ilk sıcaklığı fırından çıkınca üzerini örtüp 5 dakika dinlendirin. Yumuşacık çörekler hazır, deneyenlere afiyet olsun.

Resimli yumuşak pamuklu pasta tarifi

  • tatlı tarifi
  • fırın
  • Gibi’
  • hamur tarifleri
  • pamuk
  • kek tarifleri
  • Kekler
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • narin

sonraki haber:

Güvercin çıtır hamur işleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın